TOKAT / ALMUS - Almus Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinliği düzenledik. Törene ; okul yöneticilerimiz, okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile velilerimiz katıldı. Saygı duruşu yapılması  ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, günü anlam ve önemini belirten konuşma yapılması, şiirlerin okunması, oratoryo gösterisi ile devam eden program müzik dinletisi ile sona erdi. Emeği  geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

İlimiz  genelinde tüm okullarda 5 Mart 2024 salı  günü saat 14:45' te eş zamanlı olarak yapılan personel tahliye tatbikatı okulumuzda da gerçekleştirildi. Toplam 268 öğrenci ve personelin katıldığı tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

Ock

Dolu dolu bir dönem sonu faaliyet haftası geçirdik. Okuma Etkinliğinden  Sinema Gününe, Bilgi Yarışmalarından, Kariyer Günü Etkinliğine,  Matematik Parkurundan  Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmalarına, çocuklarımızda sosyal sorumluluk , dayanışma  ve yardımlaşma konusunda farkındalık oluşturma amaçlı kermesimize kadar son derece keyifli etkinlikler düzenledik. Etkinliklerde bizzat yer alan değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve kıymetli velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuz genelinde yapılan Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışmasında 6/C sınıfı öğrencisi Hayat Eroğlu 1. olmuştur.

Ock

Yunus Emre Sözcüğünden en iyi cümle ve afiş yarışmasında okulumuz öğrencisi Melek Berfu Alver'in adişi ilçe 1. olarak ile gönderilmiştir.

Ock

Sınıflarda öğrenciler eşliğinde Yunus Emre konulu pano çalışmaları yapılmıştır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Türkçe öğretmenlerimiz tarafından "Bilen Oturur" etkinliği yapılmıştır.

Ara

Deprem ve afet eğitimi konusundan farkındalık oluşturmak üzere il genelinde 19 Aralık günü saat 11.30'da  yapılan  ÇÖK -KAPAN-TUTUN tatbikatı okulumuzda da gerçekleştirildi. Tatbikat öncesinde öğrencilere deprem anında nasıl davranılacağı konusunda bilgiler verildi. Siren sesi ile başlayan tatbikat , çök-kapan, tutun hareketi ve ardından binanın seri bir şekilde boşaltılması ile devam etti. Binanın tahliyesinin ardından "Acil Toplanma Alanında " toplanan öğrencilere uyarılarda bulunuldu.

Ara

Tokat okuyor projesi kapsamında pansiyonda yatılı kalan öğrencilerimizle birlikte Almus ilçe halk kütüphanesini ziyaret ettik.

Ara

Tokat okuyor projesi kapsamında her gün bir saat okuma saati uygulamasına okulumuzda başladık.

Ara

Code.org firması tarafından geliştirilen "Hour Of Code - Kodlama Saati" etkinliği yapay zeka ile yaratıcılık teması kapsamında okulumuzun 6. sınıf öğrencileri ile Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Murat Aslan eşliğinde etkinlikler gerçekleştirdiler.

Kas

Okulumuz tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı Sayın Emre ÇÖMEN, İlçe Milli Eğitim müdürü Nuri YILDIZ, kurum amirleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Törende; günün anlam ve önemi il ilgili konuşma, şiirler, sinevizyon gösterisi, tiyatro  oyunu ve müzik dinletisi yer aldı. Programın sonunda , düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrencilere ödülleri verildi.

Kas

Okul Müdürü Sabri TURAN başkanlığında yapılan toplantıya oklumuza yeni atanan müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı.Yoğun bir gündemin yer aldığı toplantıda ; eğitim öğretim  faaliyetlerinde görülen eksiklerimiz ve çözüm önerileri tartışıldı.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma ilçe programı okulumuza yapıldı. Törene İlçe Kaymakamı Sayın Emre ÇÖMEN, Belediye Başkanı Bekir ÖZER , kurum amirleri , veliler ve öğrencilerimiz katıldı.  Saygı duruşu duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı; günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, şiirlerin okunması, sinevizyon gösterisi , oratoryo gösterisi ve müzik dinletisi ile devam etti.Törenin sonunda yarışmalarda birinci olan öğrencilere ödülleri verildi.

Ekm

Okulumuz 6. sınıf öğrencileri Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak tasarlanan Kodla Büyü sitesindeki uzay temalı görevleri yerine getirdiler. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Rehber öğretmenimiz Murat Aslan eşliğinde görevleri tamamlayan öğrencilerimiz katılım sertifikası almaya hak kazandılar.