TOKAT / ALMUS - Almus Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1982-1983 eğitim öğretim yılında Cumhuriyet İlkokulu adı altında hizmete girmiştir. 1992-1993 eğitim öğretim yılında ise ortaokulların ilkokullar ile birleştirilmesiyle birlikte okulumuza yatılı bölüm eklenerek Almus Pansiyonlu İlköğretim Okulu adını almıştır. Okulumuz hizmete girdiği dönemde pansiyonlu ilköğretim okulları arasında, karma yatılı olarak hizmet veren iki okulda birisi olmuştur. Okulumuza Türkiye genelinden Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavını kazanan öğrenciler kayıt yaptırmaktaydı. Yatılı öğrenci kapasitesi o yıllarda 100 öğrenci iken, şu an pansiyon yatılı öğrenci kapasitesi 240 öğrenciye yükselmiştir. Yatılı bölge okulu olarak açıldığı yıllarda pansiyon binası olarak şu an Halk Eğitim Merkezi, İlçe Halk Kütüphanesi ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak kullanılan bina kullanılmıştır. 1996-1997 eğitim öğretim yılında pansiyon binamız, okulumuza ek olarak yapılan binaya taşınmıştır. 1998-1999 eğitim öğretim yılında ise, okulumuzun hemen bitişiğinde bulunan Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü'nün kapatılması ve hizmet binasının okulumuza devri ile buraya taşınmış olup; halen bu binada hizmet vermektedir. 1998-1999 eğitim öğretim yılında 8 yıllık kesintisiz eğitimin zorunlu hale getirilmesi ile birlikte ilçemiz çevre köylerinden okulları kapalı ve 2.kademesi olmayan 16 köyün öğrencilerine yatılı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuzun adı 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren Almus Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu adını almıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren 4+4+4 zorunlu eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte okulumuz Almus Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu adını almıştır. Okulumuzda şu an 12 şubede toplam 270 gündüzlü veya yatılı öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir.

Yayın: 24.12.2020 - Güncelleme: 28.12.2020 19:17 - Görüntülenme: 517