Almus Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Belgegeçer : 0 356 411 30 95
WEB http://almuscumhuriyetybo.meb.k12.tr
Adres : Erek Mah. Menekşeoğlu Cad. Almus/Tokat
VİZYON : Her yönden mükemmel donanımlı, bahçesinde sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu, tüm paydaşların birlikte hareket ettiği, yüksek başarıyı hedefleyen ilçemiz ve ilimizde örnek davranışlarıyla adından söz ettiren, çağın gereklerini yerine getiren gelişmiş mükemmelliği yakalamış bir okul olmaktır.
MİSYON : Okulumuzda bulunan öğrencilerimizin eğitimlerini geliştirmek için Türkiye Cumhuriyeti ve Anayasası’na ve demokrasinin ilkelerine insan hakları, çocuk hakları ve uluslararası sözleşmelere uygun olarak, haklarını kullanma başkalarının haklarına saygı duyma, görevini yapma ve sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincini kazandırmak; vatana, millete, çevreye uyumlu ve yararlı, ekonomik, kültürel ve sosyal yönden gelişmiş kişiler olarak yetiştirmek için okulumuzda ve çevremizde en uygun ortamı hazırlamak hizmeti sunmaktır.
BAŞARILAR :
Rehber Öğretmen :
Resim Sınıfı :
Müzik Sınıfı :
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0
Öğretim Şekli : TAM GÜN - YATILI
Kantin: 0
Yemekhane : 1
Revir : 0
Saatler : 08:30 15:55
Bağlantı : ADSL (8 Mbit)
Yabancı Dil :
Isınma : KALORİFER (KÖMÜR)
Pansiyon :
Lojman : KULLANIMDA Sayısı:10
Servis :
Ulaşım : KARAYOLU
Yerleşim Yeri : Almus ilçesi Yurdumuzun Orta Karadeniz Bölgesinde Tokat İline bağlı ve il merkezine uzaklığı 36 Km olan şirin bir ilçemizdir. Yeşil ile mavinin tüm tonlarını bu şirin ilçemizde görmek mümkündür. Şöyleki ilçenin hangi yönüne olursa olsun 5-10 dakikalık yürümek sonucu doğal piknik alanlarına ulaşabilirsiniz.Baraj gölünün oluşturduğu koyularda olta balıkçılığı, biraz yukarılarda piknik yapılabilir.Yazın Baraj gölünde yüzmek ayrı bir güzelliktir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNE 35 KM. ALMUS İLÇE MERKEZİNDE
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :
Diğer Hususlar :