TOKAT / ALMUS - Almus Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Almus Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

(0 356) 411 30 95
Adres
EREK MAH. MENEKŞEOĞLU CAD. ALMUS CUMHURIYET YATILI BÖLGE ORTAOKULU BLOK NO 38 ALMUS / TOKAT
Vizyon
Her yönden mükemmel donanımlı, bahçesinde sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu, tüm paydaşların birlikte hareket ettiği, yüksek başarıyı hedefleyen ilçemiz ve ilimizde örnek davranışlarıyla adından söz ettiren, çağın gereklerini yerine getiren gelişmiş mükemmelliği yakalamış bir okul olmaktır.
Misyon
Okulumuzda bulunan öğrencilerimizin eğitimlerini geliştirmek için Türkiye Cumhuriyeti ve Anayasası’na ve demokrasinin ilkelerine insan hakları, çocuk hakları ve uluslararası sözleşmelere uygun olarak, haklarını kullanma başkalarının haklarına saygı duyma, görevini yapma ve sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincini kazandırmak; vatana, millete, çevreye uyumlu ve yararlı, ekonomik, kültürel ve sosyal yönden gelişmiş kişiler olarak yetiştirmek için okulumuzda ve çevremizde en uygun ortamı hazırlamak hizmeti sunmaktır.
Öğretim Şekli :TAM GÜN - YATILI
Lojman
10 - KULLANIMDA
KARAYOLU
Servis Bilgisi
Tokat il merkezi ile Almus arasında her 30 dakikada bir minübüs seferi bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Almus ilçesi Yurdumuzun Orta Karadeniz Bölgesinde Tokat İline bağlı ve il merkezine uzaklığı 36 Km olan şirin bir ilçemizdir. Yeşil ile mavinin tüm tonlarını bu şirin ilçemizde görmek mümkündür. Şöyleki ilçenin hangi yönüne olursa olsun 5-10 dakikalık yürümek sonucu doğal piknik alanlarına ulaşabilirsiniz.Baraj gölünün oluşturduğu koyularda olta balıkçılığı, biraz yukarılarda piknik yapılabilir.Yazın Baraj gölünde yüzmek ayrı bir güzelliktir.
İL MERKEZİNE 35 KM. ALMUS İLÇE MERKEZİNDE
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda masa tenisi, futbol, voleybol branşlarında her eğitim öğretim yılında ilçe ve il düzeyinde etkinliklere katılım sağlanmaktadır. Ayrıca Gençlik Spor Müdürlüğünce güreş, atletizm , tekvando alanlarında kurslar düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda Tubitak tarafından ulusal ölçekli düzenlenen araştırma projeleri yarışmalarına katılım sağlanmakta, 4006 Bilim fuarı etkinlikleri düzenlenmektedir.